Reizēm šķiet – kas tad tur ko nepagatavot garšīgas, sulīgas kotletes. Nu, akurāt, tādas, kādas mēs baudījām bērnībā pie vecmāmiņas laukos. Izrādās, ne tuvu tas nav tik vienkārši!
Šī recepte ir īpaša, jo gājusi no paaudzes uz paaudzi un pierakstīta recepšu kladītē. Varam saderēt, ka šīs kotletītes ļoti garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem. Un izdosies patiešām izcili, ja vien uzmanīgi sekosiet pagatavošanas gaitai.
Sastāvdaļas:
Malta vistas gaļa – 500 grami
Sīpols (vidējs) – 1 gab.
Garšvielas – pēc izvēles
Piens – 150 ml
Kukurūzas ciete – 1 ēdamkarote (bez kaudzītes)
Augu eļļa cepšanai
Pagatavošanas gaita:
1. Ņemiet lielu bļodu, kurā gatavosiet kotlešu masu. Nomizojiet sīpoli un to ļoti smalki sagrieziet. Starp citu, sīpolu var arī sablenderēt! Tādējādi tas būs ļoti sasmalcināts, un lieliski iederēsies kotlešu masā.
Lasi vēl: Kā pareizi sagatavot krizantēmas uz ziemu – tas jādara oktobrī: 6 padomi no slavenas dārznieces
2. Tad ņemiet maltu vistas gaļu un lieciet bļodā. Vislabāk iegādāties jau veikalā gatavo kotlešu masu. Pēc tam turpat šajā bļodā pievienojiet iepriekš samalto sīpolu.
3. Visu kārtīgi samaisiet, tad pievienojiet savas garšvielas pēc izvēles, pielejiet pienu un vēlreiz visu kārtīgi samaisiet.
4. Kā pēdējo visai masai pievienojiet kukurūzas cieti, rūpīgi masu sajauciet. Tad ļaujiet uz dažām minūtēm tam visam “nostāvēties”.
5. Pa to laiku pannā uzkarsējiet augu eļļu un ar karoti veidojiet kotletītes. Tās var veidot arī ar rokām, taču tad atcerieties, ka jums rokas ir vai nu jāpamērcē siltā ūdenī vai nedaudz eļļā (lai gaļas masa neliptu klāt rokām). Kad izveidojat bumbiņas, lieciet karstā pannā un cepiet no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai.
Kotletes varat pasniegt ar kartupeļu biezeni un dārzeņu salātiem. Garšos visiem!